Zobiņš Baltiņš un Zobgrauzis Urķis ir atgriezies!

1.a, 1.b, 2.a, 2.b, 2.c klase pieteicās projektam “Man ir tīri zobi” par veselīgu uzturu un pareizu zobu kopšanu. 30. novembrī attālināti notika projekta nodarbības.

Nodarbības saturs ir izstrādāts sadarbībā ar vadošajiem nozares speciālistiem. Bērniem saprotamā un saistošā veidā nodarbības laikā izskaidroja veselīga uztura nozīmi un to, kā pareizi kopt zobus. Nodarbības vadīja uztura speciālisti, sabiedrības veselības speciālisti un zobu higiēnisti. Bērni, spēlējot spēles un aktīvi līdzdarbojoties, mācījās atšķirt veselīgos produktus no neveselīgiem, apguva zobu tīrīšanas tehniku un uzzināja, kas ir nepieciešams, lai zobi būtu stipri un veseli.

Nodarbību laikā bērniem bija iespēja ne vien uzzināt vērtīgu informāciju, bet iegūs savā īpašumā arī noderīgas dāvaniņas – krāsojamo uzdevumu grāmatu, vecumam atbilstošu zobu suku, mutes dvielīti, kalendāru ar uzlīmēm, lai sekotu zobu tīrīšanai, kā arī diplomu par dalību nodarbībā.

Lai bērns pilnvērtīgi un noturīgi apgūtu veselības paradumus, ar vienu nodarbību izglītības iestādē vien nepietiek. Būtiska nozīme veselīga dzīvesveida pamatprincipu un zobu kopšanas paradumu nostiprināšanai bērna ikdienā ir tieši vecākiem. Tādēļ mudinām vecākus mājās pēc nodarbībām kopā ar bērnu pārrunāt informatīvajā materiāla iekļautās tēmas un rūpēties par bērnu veselības profilaksi ikdienā.

Sagatavoja direktores vietniece izglītības jomā Ināra Miķelsone